Project Description

Prancūziška svogūnų sriuba su užkeptu sūriu

Pasikvieskite pasaulio virtuves į savo namus ir atraskite naujus, netikėtus, tačiau labai gardžius receptus. Štai apie prancūzišką svogūninę net sklando legendos. Neva, ją labai sudėtinga pagaminti, pats procesas trunka kelias valandas. Mes siūlome paprastesnį būdą, kaip savo namuose nukeliauti į Prancūziją. Pagal šį receptą svogūninę pagaminsite greitai ir be jokio vargo.

Jums reikės:

  1. 600 g svogūnų;
  2. 100 g sviesto;
  3. 4 šakelių šviežio čiobrelio;
  4. 25 g česnako;
  5. 200 ml baltojo vyno;
  6. 2 jautienos sultinio kubelių;
  7. 330 ml natūralaus mineralinio vandens TICHĖ;
  8. 1 g juodųjų maltų pipirų;
  9. 8 riekelių prancūziško batono;
  10. 80 g kietojo sūrio „Džiugas“.

Kaip gaminti:

  1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Sviestą ištirpdykite įkaitintoje keptuvėje. Berkite svogūnų pusžiedžius.
  3. Svogūnams kepant, berkite čiobrelį, smulkintą česnaką
  4. Kai daržovės suminkštėja, pilkite vyną.
  5. Į masę dėkite jautienos sultinio kubelius.
  6. Pilkite natūralų mineralinį vandenį TICHĖ ir virkite masę.
  7. Pagardinkite pipirais, dar truputėlį pavirkite ir pilkite į sriubai skirtus dubenėlius, kuriuos galėtumėte dėti ir į orkaitę.
  8. Batoną supjaustykite riekelėmis ir dėkite į sriubos indelius.
  9. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir gausiai berkite ant batono.
  10. Indelius dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!