10 gaivių ir sveikų vandens gėrimų receptų, idealiai atgaivinančių vasarą
Vanduo – žmogaus energijos ir geros savijautos šaltinis. Visgi, ne vienas pasakys, kad jam nepavyko „prisijaukinti“ įpročio jį nuolat gerti, nes vanduo – beskonis, o bandymas įveikti rekomenduojamas stiklines – tampa ir iššūkių, ir kankyne. Jei pasitelksite kūrybiškumą ir pasinaudosite keliais patarimais bei receptais, viskas pasikeis: vandens gėrimai taps natūralia ir mėgstama jūsų mitybos dalimi.
Artėjantis šiltasis metų laikas mums taip pat primena – būtina vartoti kuo daugiau skysčių. Nors, dažnu atveju, labiau vilioja saldūs vaisvandeniai, tačiau kasdienis jų vartojimas nėra naudingas mūsų gerai savijautai. Todėl siūlome kur kas sveikesnę, tačiau ne mažiau gardžią alternatyvą – mineralinio vandens gėrimus su įvairiausiais pagardais. Jie ne tik skanūs, gaivinantys, lengvai pagaminami, tačiau ir papildys jūsų organizmą taip reikalingomis mineralinėmis medžiagomis bei padės išvengti dehidratacijos itin karštomis dienomis. Jei kaskart receptus keisite, papildysite naujais ingridientais – tokie gėrimai tikra neatsibos.
Tiems, kas vertina kokybišką, tyrą skonį, tokiems gėrimams reikėtų rinktis ne vandenį iš čiaupo, o natūralų mineralinį vandenį. Būtent toks, išgaunamas iš 689 metrų gylyje esančio šaltinio, yra natūralus negazuotas mineralinis vanduo TICHĖ. Tai itin kokybiškas vanduo, išsaugojęs tyrą pirmapradę būseną – tokią, kokią sukūrė pati gamta. TICHĖ nėra visai „beskonis“ vanduo, nes jame jaučiamas unikalaus citrinų žievelės kartumo skonis.
Norintiems mėgautis ne paprastu vandeniu, o jį papildyti įvairiais, skonio ir kvapo suteikiančiais ingredientais, siūlome išbandyti vieną iš šių receptų.
GAIVIOS RŪGŠTIES TURINTIS GĖRIMAS
Reikės:
geltonosios citrinos,
žaliosios citrinos,
šviežių mėtų ar melisų lapelių,
1,5 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ.
Gaminimas:
citrinas nulupame, supjaustome gabaliukais. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, beriame supjaustytas citrinas, dedame mėtos ar melisos lapelius. Viską išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
VASAROS SKONIS SU BRAŠKĖMIS
Reikės:
1 geltonosios citrinos;
10 nedidelių braškių;
50 ml agavos sirupo;
200 ml natūralių apelsinų sulčių;
šviežių mėtų ar melisų lapelių;
1,5 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ.
Gaminimas:
citriną nulupame, supjaustome gabaliukais. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, beriame supjaustytas citrinas, dedame mėtos ar melisos lapelius, pilame apelsinų sultis, agavos sirupą ir per pusę perpjautas braškes. Viską išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
DETOKSIKUOJANTIS GĖRIMAS SU AGURKAIS
Reikės:
1 žaliosios citrinos;
1 agurko;
šviežių mėtų ar melisų lapelių;
1,5 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ.
Gaminimas:
neluptą citriną ir agurką supjaustome labai plonomis riekelėmis. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, beriame supjaustytą citriną ir agurką, dedame mėtos ar melisos lapelius. Viską išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
RUDENĮ PRIMENANTIS VANDENS SKONIS
Reikės:
1 obuolio arba apelsino;
2 cinamono lazdelių;
1 v. š. rudojo cukraus;
1,5 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ
Gaminimas:
obuolį arba apelsiną nulupame, supjaustome plonomis riekelėmis. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, beriame supjaustytą obuolį, metame cinamono lazdeles, beriame šaukštą rudojo sukraus ir viską labai gerai išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
GĖRIMAS SU PRIESKONINĖMIS ŽOLELĖMIS
Reikės:
saujelės mėgstamų žolelių: rozmarinų, bazilikų, čiobrelių;
kelių saliero stiebų;
1,5 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ
Gaminimas:
salierą supjaustome gabalėliais. Pasirinktas žoleles šiek tiek sutriname specialioje keramikinėje grūstuvėje, kad jos išleistų sultis. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, beriame supjaustytą salierą, dedame pasirinktas žoleles. Viską gerai išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
ŠALTOS ARBATOS GĖRIMAS
Reikės:
0,5 litro jūsų mėgstamos arbatos (ją paruoškite įprastu būdu);
1 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ;
1 geltonosios citrinos;
1 nedidelės imbiero šaknies
Gaminimas:
imbierą ir citriną nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį ir atšaldytą arbatą, beriame citrinos ir imbiero gabalėlius. Viską gerai išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.
ŠALTOS KAVOS GĖRIMAS
Reikės:
0,5 litro jūsų mėgstamos kavos (ją paruoškite įprastu būdu);
1 litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ;
0,5 litro pieno
Gaminimas:
įprastu būdu pagaminame kavos be nuosėdų, ją, atvėsusią, supilame į ledo kubelių šaldymui skirtą formą, dedame į šaldiklį bent kelioms valandoms. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, pieną ir beriame kavos kubelius. Jei mėgstate saldžiau, šią šaltą kavą pagardinkite cukrumi ar kitais, jūsų mėgstamais, saldikliais.
TIRŠTASIS ARBŪZŲ AR MELIONŲ GĖRIMAS
Reikės:
2 stiklinių trinto arbūzo arba meliono;
1litro negazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ;
mėtų arba melisų lapelių
1 v. š. geltonosios citrinos sulčių
Gaminimas:
arbūzą arba melioną nulupame, išimame sėklas ir maistiniu smulkintuvu susmulkiname. Šią masę dedame valandai į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų, bet nebūtų kieta kaip ledas. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, smulkiname arbūzo arba meliono masę ir taip pat dedame į indą, įmetame kelis mėtų ar melisų lapelius, pilame citrinos sultis. Viską gerai išmaišome.
MĖGSTANTIEMS „BURBULIUKUS“ ARBA NAMINIS LIMONADAS
Reikės:
1 geltonos citrinos;
saujos šilauogių;
saujos aviečių;
4 v. š. mėgstamo sirupo;
1,5 litro gazuoto natūralaus mineralinio vandens TICHĖ
Gaminimas:
apelsiną ir citriną supjaustome griežinėliais. Į gėrimui skirtą indą pilame mineralinį vandenį, dedame citrinos griežinėlius, po sauja šilauogių ir aviečių, pilame sirupą. Viską gerai išmaišome. Indą bent valandai dedame į šaldytuvą. Išėmus, jei trūkstą vėsos, įberiame ledo kubelių.