Project Description

Vištienos salotos su medaus-citrinos sulčių marinatu

Pavasaris ir vasara – salotų sezonas. Juk kas gali būti skaniau už vitaminais ir energija trykštančias daržoves. O jei dar jos nuskintos tiesiai iš lauke esančio daržo – džiaugsmas dvigubas. Tiesa, ne visiems pietums ar vakarienei užtenka vien salotų lapų ir daržovių. Jei esate vienas tokių, gardinkite jas kepta vištiena ar žuvimi. Patiekalas nepraras savo maistinių savybių, o, tuo pačiu, bus itin sotus. Minkštos, sultingos vištienos paslaptis – tinkamas marinatas, jam puikiai tinka natūralus mineralinis vanduo TICHĖ, kuris ne tik labai skanus, tačiau savyje turi ir žmogui itin naudingų mineralinių medžiagų.

Jums reikės:

  1. ½ citrinos;
  2. 4 a. š. skysto medaus;
  3. 4 skiltelės česnako;
  4. druskos;
  5. pipirų;
  6. 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  7. 100 ml natūralaus mineralinio vandens TICHĖ;
  8. 2 vištienos filė gabaliukų;
  9. 100 g salotų mišinio;
  10. 1 agurko;
  11. 6 vyšninių pomidoriukų;
  12. 1 avokado;
  13. pipirų.

Kaip gaminti:

  1. Citriną išspauskite. Į sultis pilkite skystą medų.
  2. Česnaką labai smulkiai supjaustykite, pilkite į citrinos, medaus marinatą, gerai išmaišykite.
  3. Marinatą gardiname druska, pipirais, pilame alyvuogių aliejų ir viską labai gerai išmaišome.
  4. Į marinatą pilame natūralų mineralinį vandenį.
  5. Vištienos filė pamirkome iš abiejų pusių marinate, tuomet ją perkeliame į kepimui skirtą indą ir dedame į įkaitintą orkaitę.
  6. Kol vištiena kepa, laikas pasiruošti kitus salotų ingredientus. Į dubenį beriame salotų mišinį, griežinėliais supjaustytą agurką, per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, į aštuonias dalis padalintą avokadą.
  7. Jei vištiena pakankamai apskrudusi ir minkšta, laikas ją imti iš orkaitės. Kai šiek tiek pravės, pjaustykite riekelėmis, dėkite ant salotų, pagardinkite pipirais. Skanaus!